Activitati Extracurriculare

2018 - SEG - Lumea se schimba. Noi?

In saptamana 19-23 noiembrie 2018, la Liceul STEFAN D. LUCHIAN, s-au desfasurat activitati din cadrul Saptamanii Educatiei Globale. 

A 20-a editie a Săptămânii Educatiei Globale, program facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, are ca temă: LUMEA SE SCHIMBĂ. NOI?

Educatia globala (care cuprinde educatia pentru dezvoltarea, educatia privind drepturile omului, educatia interculturală, educatia pentru pace si solutionarea conflictelor), se fundamentează pe intelegerea problemelor fundamentale ale cetăteniei globale:

-              Constientizarea trăirii dintr-o lume globalizată si a rolului nostru ca cetăteni ai acestei lumi;

-              Atitudini de respect pentru diversitate si abilităti de comunicare interculturală, intelegerea cauzelor si a efectelor problemelor majore care afectează lumea;

-              Oportunităti de a concepe si de a lua măsuri pentru a face lumea un loc mai echitabil si durabil.

Probleme de bază ale cetăteniei globale:

-              Respect pentru diversitate si abilităti de comunicare interculturală;

-              Capacitatea de a intreprinde actiuni care să facă lumea echitabilă si durabilă;

-              Responsabilitate pentru actiunile proprii.

Prin urmare, activitătile propuse urmăresc punerea elevului în situatii de viată concrete si diferite, pentru a cuprinde cât mai bine tot ceea ce presupune idea de schimbare în scopul identificării resurselor necesare pentru a sustine si  a acoperi nevoile fiecăruia.

Tema din acest an se concentrează asupra stilului de viată durabil si se referă direct la Obiectivele de dezvoltare durabilă a Natiunilor Unite (SDG), care vizează eliminarea sărăciei, reducerea inegalitătilor si combaterea amenintării cu schimbările climatice pâna în 2030.

Această săptămână este un apel pentru a neregasi obiceiurile si mijloacele de trai, cheltuim si consumăm, dar găsim si noi modalităti de educatie si socializare. Prin preluarea deseurilor, a poluării, emisiilor si utilizării resurselor naturale, stilul de viată durabil este esential pentru protejarea mediului.

Tema din acest an cere să se reflecteze la activitătile noastre zilnice, aspiratiile viitoare si impactul pe care il putem avea asupra influentării schimbării.

PREZENTARE ACTIVITATI  SEG 2018 (video)

GALERIE FOTO

S5 Box

Autentificare

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.