Activitati Culturale

2016 - Întâlnire de 50 de ani de la absolvirea liceului

Un eveniment deosebit la Liceul ,,Ştefan D. Luchian” din oraşul Ştefăneşti Judeţul Botoşani.

Sâmbătă 15 octombrie 2016, la Liceul,,Ştefan D. Luchian” din Ştefăneşti a avut loc un eveniment deosebit de emoţionant, prilejuit de revederea primei promoţii de elevi, care s-au reîntâlnit după 50 de ani de la absolvire. Dintre profesorii care îndrumau tânăra generaţie în urmă cu jumătate de secol, au fost prezenţi prof. Ţurcanu Dumitru, diriginte al clasei şi apoi director al Liceului şi prof.Husac Ioan, care ulterior a fost director o lungă perioadă.

Evenimentul a fost organizat de un grup de foşti elevi, condus de şeful de promoţie al clasei domnul Mihai Baltă, în prezent deputat în Parlamentul României, împreună cu doamna prof. Elena Marineac, directorul de astăzi al Liceului din Ştefăneşti. După ce a avut loc un moment de reculegere în memoria profesorilor şi foştilor elevi plecaţi în neant, s-a strigat catalogul cu foi îngălbenite de vreme, ce conţinea  43 de elevi, a urmat un moment când fiecare din cei prezenţi şi-a expus evoluţia profesională şi familială. Foştii elevi au luat cuvântul mulţumind profesorilor pentru profesionalismul lor, şi pregătirea bună pe care au primit-o în liceu ce le-a deschis perspectiva unor cariere de succes în diferite domenii.

Revederea a fost emoţionantă. Fetele şi băieţii care aveau 18 ani la absolvire, acum pensionari, au prezentat amintiri din viaţa de liceu presărate cu momente hazlii ce au devenit proverbiale.

Doamna director, Elena Marineac, a prezentat cu mijloace I.T. evoluţia Liceului, împresionând audienţa cu realizările şi perspectivele acestui lăcaş de cultură.

Sperăm că această premieră va constitui un model pentru următoarele generaţii.

 

S5 Box

Autentificare

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.