Despre noi

Despre noi

 

Liceul „Ştefan D. Luchian” a fost înființat în 1962 ca liceu teoretic, de către profesorul Constantin Mocanu. Unitatea a funcționat cu două secții, uman și real până în 1976, când a fost transformat în liceu industrial, patronat de uzina I.U.P.S. Botoșani .

În 1990 a redevenit liceu teoretic, cu profil matematică – informatică și științe sociale, în 2004 a fost transformat în Grup Școlar, prin crearea unor clase de S.A.M., iar in 2012 atribuindu-i-se denumirea de Liceu Teoretic.

În anul 2012 Liceul Teoretic „Ştefan D. Luchian” a introdus o clasa cu profilul Tehnician lucrator in comert, iar din 2014 a fost introdusă o clasă profesională, cu durata studiilor de 3 ani, profilul agricultură.

Clasele funcționează la forma de învățământ de zi, în două shimburi.clasele de liceu şi unele clase primare ou orele dimineaţa, în timp ce clasele de gimnaziu şi restul claselor primare îşi desfaşoară activitatea dupa-amiază, începând cu ora 13.00 pentru clasele VII-VIII, şi ora 14.00 pentru clasele V-VI.

Şcoala are personalitate juridică, coordonează școlile din Bobulești, Bădiuți și Stînca. Structura Bobuleşti funcţionează în 2 schimburi, dimineata de la 8.00 la 12.00 clasele primare şi grădiniţa, iar de la ora 12.00 pana la 18.00 clasele V-VIII. Structurile  Bădiuți și Stînca funcţionează numai cu clasele I-IV, in intervalul 8.00-12.00

Începând cu anul şcolar 2015-2016, unitatea a primit denumirea de Liceul „Ştefan D. Luchian”, deoarece mai mult de jumătate din clasele de liceu au profil tehnologic/profesional şi au un program anual de practică, in funcţie de specializarea fiecăreia.

Practica pentru clasele de comerţ se face în colaborare cu o serie de agenţi economici din regiune, din localităţile de unde provin elevii sau in Ştefăneşti.

Practica pentru clasele de agricultură se face pe lotul şcolar, unde elevii sunt invăţaţi diferite tehnici de prelucrare a pământului şi îngrijire a plantelor. De asemeanea, elevii din clasele de agricultură se ocupă si de curtea şcolii, cu precadere de plantarea şi îngrijirea florilor, arbuştilor şi arborilor.

 

S5 Box

Autentificare

Register

*
*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.